Dette må du vite om vindusviskere

Dårlig sikt er roten til alt ondt i trafikken, og vindusviskere er dine beste venner i kampen mot nettopp det. Les her for å finne ut hvor ofte du må bytte ut vindusviskerne.

Med et så variert og uforutsigbart klima som Norge kan by på trengs det skikkelige saker for å sørge for skikkelig sikt ut frontruten. De hardtarbeidende vindusviskerne må byttes, men hvor ofte skal det egentlig gjøres? Og hvordan gjør man det? Det og litt til får du svaret på her.

En billig livsforsikring

Det finnes ikke et fasitsvar på når man må bytte vindusviskere. Viskerne må tåle mye slitasje gjennom et år, fra bitende kulde om vinteren til hete sommerdager, som tærer på holdbarheten. En viktig indikasjon på om du bør bytte eller ei er om det ligger igjen «striper» på ruta etter at du har brukt vindusviskeren. Dette kan tyde på slitt gummi. Gjør du det til en rutine å bytte vindusviskere hver gang du bytter hjul er du inne i en god rutine. På vinterstid kommer det is, snø, salt og mye annet på rutene. Da er det viktig å ha nye og velfungerende vindusviskere.

Bort med den gamle og på med den nye

For å finne riktig vindusviskertype kan du se i bilens instruksjonshefte. Alternativt kan du spørre betjeningen på en bensinstasjon, som ofte kan hjelpe deg til å finne frem til rett type. Med dine flunkende nye vindusvisker i hånden er det duket for å sette dem på plass. Her lønner det seg å ta de gamle av sakte og forsiktig, og merke seg hvordan festeanordningen virker. Det følger ofte med ulike typer adaptere til nye vindusviskere, men de fleste skal bare «klikkes» på plass uten bruk av mye makt. Når vindusviskeren er kommet på plass skal den kunne vippes noe frem og tilbake, men sitte stramt sideveis.

På lik linje med en nal

Med de nye vindusviskerne på plass er det på tide med en test. Spyl spylervæske på ruten og start vindusviskerne. Selve viskeren skal «trekke» med seg vannet, på lik linje med en nal. Viskerbladet skal også skifte retning når viskerarmen snur. Gjør den ikke det kan du oppleve at den «hopper» over ruta. Like viktig som å bytte viskerne er det å vedlikeholde dem. Gjør det derfor til en rutine å vaske viskerne hver gang du fyller bensin. Bruk en klut eller svamp til å tørke av viskerne, det er enkelt og fjerner både smuss og trafikkfilm.

Skifte glasstak på bilen din

Hero-woman-driving-red-jacket

Glasstak er kanskje ikke det første du tenker på når du tenker på bilglass. Men akkurat som sidevinduene eller for og bakruten er Glasstak et viktig komponent for bilens trivsel.

Les mer

Når må frontruten skiftes?

Bekim Hero

For alle typer ruteskader, steinsprutskader eller sprekker i enten frontruten eller sideruten, vil skifte av bilglass være den sikreste løsningen.

Les mer