Steinsprut?

Reparer steinsprutskaden før ruten sprekker

Vi reparerer alltid steinsprutskaden om det er mulig. Steinsprutreparasjon er kostnadsfritt ved kasko/delkasko og bedre for miljøet.

SPESIALISTER PÅ BILGLASS

SPESIALISTER PÅ BILGLASS

REPARASJON ER BEDRE FOR MILJØET

Hva kan repareres?

 • 1-3 steinsprutskader

 • Anbefales ikke i synsfeltet

 • 3 cm fra kanten

STEINSPRUT

Få et steinsprutplaster

For å beskytte steinsprutskaden og hindre at det utvikler seg til en sprekk i frontruten kan du bestille gratis steinsprutplaster av oss.

Reparasjon

Hvordan vi utfører en reparasjon

 • Reparasjon tar ca. 45 min

 • Våre spesialister reparerer glasset

 • En reparasjon påvirker ikke frontruten og den vil være like sterk som før

TILBEHØR

Ikke glem vindusviskere

Det er anbefalt å bytte bilens vindusviskere en gang i året. Legg til et par nye vindusviskere når du bestiller time, så monterer vi dem for deg!

kr. 749

kr. 749

Finn en ledig time

Se ledige timer og avdelinger i nærheten

Har bilen fått en steinsprut i frontruten?

Steinsprutsoner

Vi er dyktige, presise og har bilen klar som oftest i løpet av 45 minutter. Oppdager du en steinsprutskade på frontrute bør du undersøke denne så raskt som mulig. En forurenset steinsprutskade kan være umulig å få reparert. Om det går for lang tid uten å fikse skaden, kan du risikere at ruta sprekker og må byttes. Vi bruker kun glass som er levert av godkjente produsenter og sørger for at reparasjonen utføres etter bilmerkets retningslinjer. Steinsprutsoner - hva kan repareres:

Kundeomtaler

Vi bryr oss om hva våre kunder synes om våre tjenester. Alle som har utført en jobb hos oss får muligheten til å gi oss en tilbakemelding. Om kunden ønsker å dele denne omtalen med andre blir den publisert her, uansett hvilken tilbakemelding det er.

Omtaler

De fem viktigste grunnene for å reparere steinsprut

De fem viktigste grunnene for å reparere steinsprut

 1. Du sparer penger. Med delkasko eller kasko er det kostnadsfritt med steinsprut reparasjon. Har du full kaskodekning på kjøretøyet ditt, eller forsikring som inkluderer dekning av skader på bilglass, kan Hurtigruta Carglass® stort sett reparere steinsprut på frontruten kostnadsfritt for deg. Det vil heller ikke påvirke bonusen din.

 2. Du sparer tid. Det tar ca. 45 minutter med rep av steinsprut. Om du må skifte frontruten vil du måtte vente lengre på bilen enn om skaden repareres før det går så langt. En steinsprutskade kan repareres på ca. 45 min.

 3. Unngå mangellapp. Har du skader på bilens frontrute kan du risikere å få mangellapp ved periodisk kjøretøykontroll.

 4. Ingen mellomledd eller papirarbeid. Vil du at reparasjonen skal gå på forsikringen, tar Hurtigruta Carglass® hånd om alt av papirarbeid for deg. Etter bestilt time kontakter vi forsikringsselskapet for deg slik at nødvendig godkjennelse til å utføre arbeidet er på plass. Vi tar oss av alt av papirarbeid mot forsikringsselskapet. Du trenger kun å fylle ut en skademelding.

 5. Vi tar kontakt med forsikringsselskapet. Skulle du måtte betale egenandel trenger du heller ikke her å gå i dialog med forsikringsselskapet, fordi vi også tar oppgaven med å ta betalingen direkte fra deg. Du slipper å tenke på eller bekymre deg for noe som helst

Carglass® RainAway - Langtidsvirkende glassbehandling

 • Bedre sikt i regnet ✔

 • Klar sikt gir redusert bremseavstand ✔

 • Mindre innsekter på ruten ✔

 • Vannavvisende glassforsegling ✔

Carglass® RainAway-behandling kun kr. 449,-

Ønsker du kun Carglass® RainAway-behandling kan du kontakte kundesenteret på tlf. 09500

Carglass® RainAway

Derfor er det viktig med steinsprut reparasjon

Derfor er det viktig med steinsprutreparasjon

Får du en skade på frontrute bør du få den reparert så raskt som mulig, før den sprekker. Statistikk viser at ca 30% av frontruter med steinsprutskade sprekker innen seks måneder.

Når du reparerer skaden tidlig sparer du tid og penger, unngår mangellapp på periodisk kjøretøykontroll (EU-kontroll) og du tar vare på din egen og andres veisikkerhet.


Priser og forsikring

Har du hel- eller delkasko? Da er det kostnadsfritt med reparasjon av steinsprut. Reparerer du steinsprut skade hos Hurtigruta Carglass®, vil dette som oftest være dekket av forsikringsselskapet ditt - uten at det går utover bonusen din.

Dersom hele ruta må skiftes, må du som regel betale en egenandel på kr. 2500,- avhengig av hvilket forsikringsselskap du benytter.

Totalkostnaden avhenger av skadeomfang, hvilken rute som er skadet (front- eller siderute), og om forsikringen dekker alle typer bilglasskader. Vi sørger alltid for å reparere ruten før vi bytter hele frontruta. Slik gjør vi det rimeligst for deg.

Se flere priser her


Velg Hurtigruta Carglass®

Du kan enkelt bestille time til reparasjon av steinsprut på nett. Hos Hurtigruta Carglass® garanterer vi at bilen din alltid er i trygge hender. Vi benytter kun glass fra godkjente produsenter og følger bilmerkets retningslinjer.

Vi undersøker alltid om det er mulig å fikse steinsprut på frontrute før vi bytter frontruten. Dersom du må bytte frontrute, kan du være trygg på at du alltid får glass av høyeste kvalitet. Er du usikker på om frontruten må repareres, kan du reise innom nærmeste avdeling så hjelper vi deg.


Tips

Vi anbefaler våre kunder å alltid ha steinsprutplaster liggende i bilen. Det er viktig å dekke til det skadede området så fort du oppdager en skade for å unngå forurensing. Da blir resultatet på bilrute reparasjon best mulig. Forurensing kan føre til at ruten begynner å sprekke, og da må du i verste fall bytte hele ruten. Her kan du bestille steinsprutplaster.

5 ting du ikke visste om frontruten din

5 ting du ikke visste om frontruten din

 1. At frontruten er korrekt limt og montert kan være avgjørende for sikkerheten i bilen din.

 2. Frontruten gir cirka 30 prosent støtte til biltaket. I en eventuell bilvelt kan den bidra til at biltaket ikke kollapser.

 3. Frontruten er viktig i forhold til kollisjonsputens funksjon. Kollisjonsputen på passasjersiden "tar støtte" i frontruten for å beskytte passasjeren før den utvider seg. Hvis frontruten er feil limt eller dårlig installert, kan kollisjonsputen i verste fall skyve den ut ved en kollisjon.

 4. Holder du opp et stykke hvitt papir bak frontruten, kan du se hvilken farge den har. Frontruten er laget av to lag med glass som lamineres med en tynn, sterk plastfolie imellom. Dette holder frontruten sammen ved en skade.

 5. Blir steinsprut på bilglass korrekt reparert, er de like sterke som vanlig uskadet glass. Å reparere steinsprut frontrute vil altså ikke påvirke sikkerheten. Gjøres det riktig, vil glasset faktisk være like sterkt som I en helt ny frontrute.