Sprekk i frontrute

Har du fått sprekk i frontruten? Da må som regel ruten skiftes. Bestill time hos Hurtigruta Carglass® nå.

Plassering av sprekk

I de aller fleste tilfeller er det en enkel sak å få reparert en liten steinsprutskade. Har du derimot vært så uheldig å få en mer omfattende steinsprutskade, med en lengre sprekk i frontruten, må den skiftes.

Plasseringen av en sprekk i frontrutens ytterkant kan også medføre at ruten ikke kan repareres. Sprekk i frontrute kan ikke repareres dersom den er lengre enn 6 cm.

Skadet bilglass?

Alle ruter, alle kjøretøy! ✔

Hurtigruta Carglass® kan reparere eller skifte alle typer for alle merker, modeller og årsmodeller.

Bestille time nå!

Reparer skaden så raskt som mulig

Å kjøre med sprekk i frontruten er i utgangspunktet ikke ulovlig i Norge. Bilforskriften sier at det ikke skal forekomme skader i synsfeltet som er over 10 mm i diameter. Utenfor synsfeltet godtas reparasjon av skader, sprekker og lignende, dersom de ikke har en vesentlig betydning med hensyn til sikt og sikkerhet.

Det er ulovlig å kjøre med sprekk i frontruten om den er for stor slik at den hindrer sikten eller om sprekken er i synsfeltet. Reparasjon av steinsprut i synsfeltet anbefales ikke da den optiske kvaliteten i glasset blir dårligere. Det kan utgjøre en fare for trafikksikkerheten. Vi anbefaler å få vurdert skaden så raskt som mulig og eventuelt få skiftet ruten.

Les mer: steinsprut

Sprekk_Frontrute

Carglass® RainAway - Langtidsvirkende glassbehandling

  • Bedre sikt i regnet ✔

  • Klar sikt gir redusert bremseavstand ✔

  • Mindre innsekter på ruten ✔

  • Vannavvisende glassforsegling ✔

Carglass® RainAway-behandling kun kr. 449,-

Ønsker du kun Carglass® RainAway-behandling kan du kontakte kundesenteret på tlf. 09500

Carglass® RainAway

Steinsprutskade reduserer sikkerheten

Har du en sprekk i frontruten, reduseres sikten og dermed også sikkerheten. Dette kan derfor være medvirkende årsak til at bilen din ikke blir godkjent i en EU-kontroll.

En steinsprutskade kan utvikle seg til en sprekk i frontruten og det kan koste deg dyrt - både økonomisk og sikkerhetsmessig. Sørg derfor for å få reparert skaden så raskt som mulig.

Dersom du må bytte frontrute

Hos Hurtigruta Carglass® er du garantert bilglass som er produsert i henhold til OEM-standard. OEM-standard står for Original Equipment Manufacturer, og er bilglass laget etter original standard. Har du en stor sprekk i frontruta og må skifte til ny? Hos Hurtigruta Carglass® får du en frontrute som er levert fra samme fabrikant som bilprodusenten.

Du kan dermed være sikker på at bilen din ruller ut på veien igjen med samme kvalitet som før skaden oppstod, etter skifte av bilglass hos Hurtigruta Carglass®.

Skadet bilglass?

Hurtigruta Carglass® reparerer alle ruter. Vi kan reparere eller skifte alle typer bilglass for alle bilmerker, modeller og årsmodeller.

Vi utfører følgende tjenester:

Bestill time enkelt på nett i dag. Kontakt oss gjerne på telefon eller mail dersom du har spørsmål til tjenestene våre.

Ring Hurtigruta Carglass® for å bestille time eller andre henvendelser 09500

Bestille time online nå

Trenger du nye vindusviskere? ✔

» Hos Hurtigruta Carglass® kan du kjøpe nye kvalitetsviskere fra Bosch. Legg enkelt til vindusviskere når du bestiller time på nett.

  • Vindusviskere frontrute kun kr. 749,-

  • Vindusviskere bakrute kr. 375,-

Bestille time nå!