Riper i frontrute

Riper i frontrute

Har du fått synlige riper i frontruten eller har en frontrute som er slitt? Riper i frontrute kan dessverre ikke repareres, da det oppstår optiske feil i bilglasset og trafikkfarlige situasjoner kan oppstå.

Riper i frontrute reduserer sikkerheten

Har du riper i frontruten, så reduseres sikten – og dermed også sikkerheten. Slitasje og riper i frontrute er trafikkfarlig og kan derfor også være grunn – og medvirkende årsak – til at bilen din ikke vil bli godkjent i en EU-kontroll.

Polering frontrute

Ved sliping av frontruten vil glasstykkelsen i området som slipes bli redusert. Dette vil medføre at den optiske kvaliteten blir dårligere og man får en optisk feil av synsbildet. På grunn av dette fraråder vi sliping av frontruter.

Polering av frontrute gir en blankere overflate, men fjerner ikke ripene. Polering må regnes som kosmetisk, men den optiske kvaliteten på glasset forbedres ikke, heller tvert imot.

Riper medfører at man får lysspredning gjennom frontruten slik at den optiske kvaliteten blir dårligere. Glassforsikring dekker ikke slitasje eller riper i frontrute.

Skadet bilglass?

Alle ruter, alle kjøretøy! ✔

Hurtigruta Carglass® kan reparere eller skifte alle typer for alle merker, modeller og årsmodeller.

Bestille time nå!

Hvordan unngå riper i frontrute?

Riper i frontrute kan koste deg dyrt – både økonomisk og sikkerhetsmessig. Unngå riper og unødvendig slitasje! En frontrute som er tatt godt vare på, gir bedre sikt og øker trafikksikkerheten. Slik tar du vare på frontruten:

  • Bruk kun isskrape av hardplast som er rett og uten hakk og skader. (Bruk av CD-covere, lightere og lignende, lager riper i frontruten og ødelegger bilglasset). Tørk alltid av isskrapen før bruk, slik at den er fri for sandkorn og smuss. Skrap alltid fra deg, og løft isskrapa for å unngå riper i frontrute.

  • Tørk av vindusviskerne ofte. Slik unngår du at sandkorn og annen skitt ikke lager riper. Bruk gjerne asfalt- og tjærefjerner, som også fjerner insektsrester. Asfalt inneholder blant annet olje, som legger seg som en film på en frontrute og kan bidra til riper.

  • Skift vindusviskerne jevnlig. Gode viskere er en billig livsforsikring og gjør at du ikke får riper i frontruten.

  • Bruk spylervæske! Manglende bruk vil også kunne bidra til skade på overflaten av bilglass. Uten spylervæske kan vindusviskere opptre som pussepapir og lage riper i frontruten.

  • Hold ruta ren, med jevnlig bruk av bilglassrens. Den vil fjerne petroleumsbaserte blandinger og smuss som kommer fra veidekket, og vil bidra til å unngå riper i frontrute. Prøv vår glasspray som du får kjøpt på alle våre avdelinger.

Slitt frontrute - en trafikkfare

Slitasje på bilens frontrute gir redusert sikt etter ca. 8000 mil og påvirker kjøreadferden. En frontrute bør sjekkes jevnlig. Steinsprutskade bør repareres så fort som mulig, slitt frontrute må skiftes. Forsikring dekker som regel ikke slitt frontrute eller riper i frontrute.

Vil du vite om din frontrute er trafikkfarlig? Kom innom en av våre avdelinger og vi sjekker frontruten din kostnadsfritt.

Finn vår nærmeste avdeling ved hjelp av vår avdelingsveiviser – og bestill time på nett i dag for å avtale reparasjon eller skifte av din frontrute, på et tidspunkt som passer for deg.

Ring Hurtigruta Carglass® for å bestille time eller andre henvendelser på 987 09500.

Bestille time online nå

Trenger du nye vindusviskere? ✔

» Hos Hurtigruta Carglass® kan du kjøpe nye kvalitetsviskere fra Bosch. Legg enkelt til vindusviskere når du bestiller time på nett.

  • Vindusviskere frontrute kun kr. 749,-

  • Vindusviskere bakrute kr. 375,-

Bestille time nå!