Hva kan jeg forvente når frontruten må skiftes?

Hva kan jeg forvente når frontruten må skiftes?

For alle typer ruteskad, steinsprutskader eller sprekker i enten frontruten eller sideruten, vil skifte av bilglass være den sikreste løsningen for best resultat. Hos Hurtigruta Carglass® får du garantert bilglass som er produsert ifølge OEM*-standard. Skifter du til ny frontrute hos oss får du en rute som er levert fra samme leverandør som leverer til bilprodusentene. Slik er vi sikre på at alt bilglass vi monterer er like godt som det originale.

Hurtigruta Carglass® har kunnskapen du kan stole på

«På alle nyere biler er frontruten en del av bilens bærende konstruksjon, noe som skal sikre at taket ikke skyves ned over deg og passasjerene dine hvis du uheldigvis er i en bilulykke. Samtidig skal frontruten holde bilens kollisjonsputer inne i bilen hvis de utløses. Hvis ruten faller ut, gir kollisjonsputene ingen beskyttelse. I begge tilfeller kan dette gjøre ulykken verre enn den er.» – Morten Bjørlo, Administrerende direktør

Vanskelig å sjekke om bilruten din er godkjent

Det er ingen lovgivning på dette området, så du kan i prinsippet ikke kreve at ruten din skal godkjennes. Det eneste alternativet ditt er å høre på verkstedet som skiftet ruten om ruten de satt inn i bilen din er OEM-godkjent.

Noen verksteder har både godkjente og ikke-godkjente ruter, men du blir ikke alltid opplyst om ruten din er godkjent (OEM-godkjent).

«Den eneste måten du kan være sikker på at du får en godkjent rute, er å velge en glassmontør, som kun benytter seg av godkjente ruter og som monterer rutene korrekt.» – Morten Bjørlo, Administrerende direktør

Dette må du vite om vindusviskere

Hero-for-partner-inside-car-winter-landscape

Dårlig sikt er roten til alt ondt i trafikken, og vindusviskere er dine beste venner i kampen mot nettopp det. Les her for å finne ut hvor ofte du må bytte ut vindusviskerene.

Les mer

Steinsprutskade?

Hero 2000 x 800  repair

I tiden fremover blir det mye grus og stein på veien. Da er det fort gjort å få en steinsprutskade.

Les mer