Vaske bilvinduer innvendig?

Vaske bilvinduer innvendig? Dette bør du huske på

Å vaske bilvinduene innvendig blir ofte glemt, selv om det er like viktig som å vaske utsiden av bilen. Faktisk har det mye å si for sikten og sikkerheten at bilvinduene er rene - også på innsiden. I denne guiden får du vite hvordan du effektivt vasker bilvinduene innvendig.

Hvordan vaske bilvindu innvendig?

Vi i Hurtigruta Carglass® har lang erfaring med hvordan man bør behandle bilvinduene for best mulig sikt. Her er stegene vi anbefaler å følge når du skal vaske bilvindu innvendig:

  1. Forberedelse: Start med å ta av smykker og klokker som kan ripe opp glasset. Gjør klart alt av nødvendig utstyr, inkludert Hurtigruta Carglass® sin anbefalte glasspray og nok med papir.

  2. Påføring av produkt: Spray en moderat mengde glassrengjøringsmiddel på innsiden av vinduet. Det er viktig å ikke overdrive mengden, da dette kan etterlate skjolder.

  3. Vasking: Vask vinduet med bevegelser i ulike retninger, både horisontale og vertikale. Dette sikrer at du fjerner alle flekker og fingeravtrykk, noe det kan være mye av på innsiden av bilvinduene.

  4. Tørking: Det er veldig viktig å tørke bilvinduet helt tørt. Tørk av glasset med rent, tørt papir, og bytt papir ofte. Se på vinduet fra ulike vinkler for å sikre at alle skjolder er fjernet.

  5. Gjenta steg 3 og 4: For best resultat bør du vaske og tørke vinduet en gang til, for å sikre at ruten er helt tørr, ren og fri for skjolder. Husk å ikke bruke vått papir når du tørker.

  6. Tips til slutt: Tørk over dashbordet og midtspeilet.

Hvor ofte bør man vaske bilvindu innvendig?

Vi anbefaler å vaske bilvinduer innvendig minst hvert kvartal. Dette vil forhindre oppbygging av smuss og gjøre det lettere å opprettholde klar sikt. Husk at innsiden av bilvinduene kan samle mer skitt enn man tror. Spesielt kan luften som sirkulerer fra varmeapparatet i bilen ikke være så ren, og bidra til at et tynt grått belegg legger seg på innsiden av frontruten. Derfor er det viktig med jevnlig vask av bilvinduene innvendig.

Hva er viktig å huske på når man skal vaske bilrute innvendig kontra utvendig?

Selv om måten man vasker bilvinduer innvendig har mange likhetstrekk med vask av bilvinduer utvendig, er det noen viktige forskjeller som man bør merke seg.

Generelt er det best å vaske bilvinduene når bilen står i skyggen. Dette forhindrer at rengjøringsmiddelet tørker for raskt og etterlater skjolder på glasset. I tillegg er det viktig å bruke rengjøringsprodukter som er trygge for både glasset og bilens interiør. Hurtigruta Carglass® sin glasspray er spesielt anbefalt for innvendig bruk. Salmiakkvann bør man være forsiktig med da det kan skade eller lage flekker på inventaret i bilen.

Bestille time nå!