Utvendig vindusvask

slik gjør du det riktig

Vindusvask på bil - slik gjør du det riktig

Regelmessig vindusvask på bilen er viktig for både sikten og sikkerheten din. Men hvor ofte bør du vaske bilvinduene utvendig, og hvordan? Her gir vi deg våre beste tips.

Skittent bilvindu? Vask det riktig og skånsomt

Det første steget til et rent og klart bilvindu er å bruke riktig utstyr. Vi i Hurtigruta Carglass® anbefaler å bruke en glasspray spesielt utviklet for bilvinduer, sammen med papir. Da får du rengjort bilvinduene skånsomt og effektivt uten å etterlate striper. Husk å vaske bilvinduet med bevegelser i ulike retninger, altså både horisontale og vertikale, for å sikre at alle områder blir grundig vasket. Visste du forresten at du aldri bør vaske rutene i direkte sollys? Grunnen til det er at bilvinduet blir oppvarmet i sola, noe som gjør at rengjøringsmiddelet tørker raskt og skaper skjolder på glasset før du rekker å tørke det helt tørt. Man bør nemlig alltid tørke bilglasset helt tørt for best mulig resultat.

Hvordan fjerne trafikkfilm på frontrute?

Trafikkfilm er en blanding av forurensning og veisalt som fester seg som en hinne på bilvinduet, og gjør sikten dårligere. Hurtigruta Carglass® sin glasspray er spesielt effektiv mot trafikkfilm og kan enkelt brukes sammen med papir. Det er viktig å fjerne trafikkfilm regelmessig da det kan forverre sikten betraktelig. I tillegg er det lurt å bruke rikelig med spylervæske mens du kjører for å redusere mengden trafikkfilm som legger seg på glasset. Husk også å tørke over vindusviskerne regelmessig og sjekk om de legger igjen striper. Om nødvendig, kan vi bytte vindusviskere for å opprettholde optimal sikt.

Hvor ofte bør du vaske bilvindu utvendig?

Hvor ofte du bør vaske bilvinduene utvendig avhenger av flere faktorer. Hvordan du kjører og hvor mye bilen din blir eksponert for trafikkfilm og annen forurensning har mye å si. Generelt anbefales det å vaske bilvinduene regelmessig for å opprettholde god sikt og sikkerhet. En god tommelfingerregel er å vaske dem så fort du merker at sikten blir påvirket av forurensning og trafikkfilm. Årstid og værforhold har også stor betydning for hvor ofte man bør vaske bilvinduene. Om vinteren kan eksempelvis salt og slaps fra veiene raskt legge seg på bilvinduene og forverre sikten, spesielt når det er mørkt ute. Vi anbefaler også å vaske bilen i vaskehall om vinteren dersom vinduene er veldig skitne. Sommeren kan også by på utfordringer i form av pollen, insekter, støv og fugleskitt på vinduene. Man bør altså vaske bilvinduene ekstra ofte dersom været og føret er spesielt hemmende for sikten.

Ved fugleskitt og insekter på bilvindu - vask det slik

Fugleskitt og insekter kan være vanskelige å fjerne og krever litt ekstra innsats. Unngå imidlertid å skrape det bort da dette kan skade glasset. Spray med Hurtigruta Carglass® sin glasspray på de vanskelige områdene og la det virke i noen minutter før du tørker av. Som et preventivt tiltak anbefaler vi å påføre Carglass RainAway-glassforsegling på bilvinduene. Denne vannavvisende behandlingen gjør at skitt og insekter ikke fester seg like godt, noe som gjør rengjøringen enklere.

Kan man vaske bilvindu med salmiakk?

Salmiakkvann er også godt egnet for både utvendig og innvendig rengjøring, men det bør brukes med forsiktighet. Salmiakk kan skade lakken og lage flekker, så sørg for å unngå kontakt med andre deler av bilen. Spesielt er dette viktig å huske på når man skal vaske bilvinduer innvendig.