Steinsprut frontrute synsfelt

Har du har fått steinsprut i frontrutens synsfelt, kan du risikere å skifte ruten. For din egen sikkerhet bør du sjekke skaden så raskt som mulig.

Steinsprut frontrute synsfelt

Er du usikker på skadens omfang? Ta kontakt med noen som kan det. Hos Hurtigruta Carglass reparerer vi steinsprutskaden for deg. Vi reparerer alle typer bilglass og benytter kun glass av høyeste kvalitet - uansett merke.

Bestille time nå!

Derfor må du reparere steinsprutskaden så raskt som mulig

Venter du med å reparere steinsprutskaden, kan du risikere at hele ruten sprekker. Det betyr at du må skifte hele ruten og kostnadene blir høyere enn de i utgangspunktet ville blitt.

I tillegg vil en sprekk i frontruten redusere både synsfelt og sikkerhet. Bilglasset er en viktig del av bilkarosseriets sikkerhet, og bør derfor alltid være intakt. Statistikk viser at omtrent 30% av frontruter med steinsprutskader sprekker innen seks måneder.

Har du hel- eller delkasko vil reparasjonen som oftest være kostnadsfritt, eventuelt forekomme en liten egenandel. Vi ordner alt papirarbeidet for deg.

Hva skjer dersom hele ruten må skiftes?

Har du fått større skader som fører til at du må skifte frontrute, som for eksempel steinsprut i frontrutens synsfelt, kan det forekomme en større egenandel, avhengig av forsikring og bil. Noen bilglass inneholder også ekstrautstyr som kan føre til høyere kostnader ved et eventuelt skifte.

Når du skifter bilglass hos Hurtigruta Carglass®, prøver vi alltid å reparere skaden før vi bytter ruten. Dersom ruten må byttes ut, benytter vi kun glass fra godkjente produsenter og monterer i henhold til bilmerkets retningslinjer. Dette for å bevare optimal veisikkerhet.

Hurtigruta Carglass® hjelper deg uansett hvilken type glasskade du har fått. Vi reparerer og skifter frontrute og bilglass på alle typer kjøretøy.

Les mer: Steinsprutskade

Fordeler med å reparere frontruten tidlig

Reparerer du steinsprut i frontruten så fort du oppdager skaden, vil du oppleve en rekke fordeler. Du vil blant annet:

  • Spare tid: En steinsprutskade kan repareres på kun 45 minutter hos Hurtigruta Carglass®. Det tar derimot mye lenger tid dersom det forekommer større skader.

  • Spare penger: En steinsprutskadereparasjon er som oftest kostnadsfri eller har en lav egenandel hos de aller fleste forsikringsselskap.

  • Få bilen godkjent på EU-kontroll: Dersom frontruten har skader i en EU-kontroll, vil du risikere å få en mangellapp og i verste fall oppleve at bilen ikke blir godkjent.

  • Unngå forurensing i glasset: Har du kjørt med en skadet frontrute over en lang periode, kan du ha fått forurensing i glasset. Dette kan gjøre det vanskeligere å reparere skaden. Et godt tips her er å teipe skaden så fort du oppdager den.

Ser du at bilglasset har fått en steinsprutskade i frontrutens synsfelt, bør du bestille verkstedtime så raskt som mulig. Skaden kan utgjøre en risiko for optisk kvalitet og din sikkerhet.

Vi anbefaler at du alltid har steinsprutplaster tilgjengelig i bilen.

Les mer: Bestill steinsprutplaster

Priser

Reparerer du steinsprutskader i frontruten hos Hurtigruta Carglass®, vil dette som oftest være dekket av forsikringsselskapet ditt - uten at det går utover bonusen din. Har du full kasko eller delkasko, kan du som regel reparere steinsprutskader kostnadsfritt eller få en lav egenandel.

Egenandelen for skifte av frontrute er som oftest på kr. 2500,-, avhengig av hvilket forsikringsselskap du benytter.

Totalkostnaden avhenger av type skade, hvilken rute som er skadet (front- eller siderute), og om bilforsikringen dekker alle typer glasskader.

Se flere priser her

Bestill time hos Hurtigruta Carglass®

Du kan enkelt bestille time til reparasjon eller skifte av bilglass på nett. Hos Hurtigruta Carglass® vil din bil alltid være i trygge hender. Vi benytter kun glass fra godkjente produsenter og følger alltid fabrikkens retningslinjer. Dersom du må bytte frontrute, kan du være trygg på at du får alltid glass av høyeste kvalitet.

Vi tilbyr også tjenester som:

Bestill time