Hvorfor reparere steinsprutskade før kulda kommer?

Den kalde tida vi er inne i, er en utfordring for bilglass – og spesielt dersom det er skader i en frontrute fra før. Under kuldeperioder, med store svingninger mellom varmt og kaldt vær, oppstår det ekstra spenninger i frontruten. Dersom du kjører på ujevne og humpete veier, er det mye større risiko for at en frontrute sprekker – dersom den har skader etter steinsprut.

Kulda kan gjøre vondt verre

Når en steinsprutskade vekselvis blir utsatt for varme og kulde, skal det veldig lite til før det oppstår større sprekker.

Strøsand, pigger som løsner fra piggdekk og småstein som kastes opp i lufta er frontrutas verste fiender – særlig på motorveier der hastigheten er høy og små gjenstander får ekstra stor fart. Det skal lite til før en steinsprutskade oppstår.

På vinteren sprekker en frontrute enda lettere fordi vann legger seg i skaden etter steinsprut – og når det fryser, utvides den.

Skadet bilglass?

Alle ruter, alle kjøretøy! ✔

Hurtigruta Carglass® kan reparere eller skifte alle typer for alle merker, modeller og årsmodeller.

Bestille time nå!

Vinteren er høysesong for frontruteskader

Derfor sprekker en skadet rute lettere når frosten kommer:

  • Vann legger seg i sprekker og fryser

  • Store temperatursvingninger

  • Utvidelser og bevegelse i frontruten

Reparasjon eller skifte?

En frontrute består av to lag med glass, som er limt sammen med et lag av laminat i midten. Laminatet sørger for å holde ruta sammen, dersom den sprekker eller blir knust. En liten steinsprutskade går greit å fikse, men er det en større skade som har utvidet seg til en sprekk, kan skifte av bilglass være nødvendig. Hurtigruta Carglass® reparerer alltid steinsprutskader – når dette er mulig – før man vurderer skifte av frontrute.

Bestille time online nå

Spylervæskeavtalen

Trykk på knappen for å melde deg inn i Hurtigruta Carglass® sin Spylervæskeavtale!

SPYLERVÆSKEAVTALE